Rosół z kołdunami

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

DSC_4274

Polecamy wykonanie kołdunków do domowego rosołu, które są bardzo smaczną odmianą od rutynowego makaronu.

Składniki na farsz:

1.użyłyśmy mięso na którym gotowany był rosół <przepuszczone przez maszynkę>

2.przyprawy: sól, pieprz, podsmażona cebula

Składniki na ciasto:

1. 3 szklanki mąki

2. 1 szklanka gorącej wody

3. szczypta soli

Ciasto zagniatamy i rozwałkowujemy, wycinamy kieliszkiem ciasto , nakladamy farsz i zawijamy tak jak na uszka wigilijne. Gotowe kołdunki obtaczamy delikanie w odrobinie mąki i wrzucamy na gotującą się wodę, mieszamy i gdy wypłyną na powierzchnię zbieramy łyżką cedzakową.

Podajemy z rosołem lub bulionem warzywnym.

 

 

Print Friendly
,
13 comments on “Rosół z kołdunami

Odpowiedz na „~otyliaAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×