Bratkartoffeln

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

IMG_0076Przepis pojawił się w ramach artykułu o Kuchni Bawarii w jesiennym wydaniu MAGAZYNU AROMAT

 

Bratkartoffeln (źródło przepisu:
http://www.chefkoch.de/rezepte/857781191239661/Bratkartoffeln.html

 

Składniki

świeże lub ugotowane ziemniaki pokrojone w talarki

tłuszcz,

cebula,

boczek,

przyprawy

  1. Świeże lub ugotowane ziemniaki wystudzone pokrojone w plasterki, smażymy na rozgrzanym tłuszczu, ziemniaki nie mogą się dusić, lecz muszą się smażyć na rumiano ok. 30 min, nie możemy dodać za dużo ziemniaków na raz, gdyż nie zrumienią się dobrze.
  2. Dodajemy cebulkę i boczek (opcjonalnie) smażymy, aż ziemniaki będą złociste ok. 15 min. Dodajemy ulubione przyprawy.
  3. Podajemy jako samodzielne danie lub dodatek do mięs lub jajek sadzonych.

bratkartofelPOLECAMY INNE NASZE PRZEPISY Z ZIEMNIAKAMI :

1.Sycące ziemniaki z boczkiem/ Bacon&cheese stuffed potatoes- TUTAJ

2. Opiekane ziemniaki/ Baked potatoes- TUTAJ

3.Młode ziemniaki, którym nie sposób się oprzeć -TUTAJ

4.Ziemniaki w mundurkach z chilli/ Potatoes with chilli- TUTAJ 

5. Pieczone ziemniaki z boczkiem- TUTAJ 

6. Kopytka naszej mamy/ Potato dumplings- TUTAJ 

7. Kartoffelsalat – sałatka ziemniaczana -TUTAJ 

8. Wilgotny delikatny sernik z ziemniakami- TUTAJ 

9. Taco Fries- Junk food- Delicious but fattening- TUTAJ

10. Udka kurczaka pieczone z ziemniakami- TUTAJ 

11. SPANISH OMLETTE -TUTAJ

 

Print Friendly
,,,
7 comments on “Bratkartoffeln

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×