Tarta „Melba” czyli brzoskwinie i maliny w słodkim toffee/ Melba tart- peaches&raspberries in sweet toffee

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

tarta z brzoskwiniami

Jednym z naszych ulubionych deserów jest melba- deser stworzony na cześć sławnej australijskiej śpiewaczki- Nellie Melba przez niemniej sławnego francuskiego szefa kuchni -Auguste Escoffier. Ponieważ letnia pora nie sprzyja długiemu przesiadywaniu w kuchni postanowiłyśmy odwzorować ten przepis w tarcie bez pieczenia. Gwarantujemy, że przygotujecie ten pyszny deser w mniej niż godzinę. Uważajcie- uzależnia- chociaż słodki, trudno poprzestać na jednym kawałku ;)

Tartę możecie posypać po wierzchu migdałami w płatkach, będzie przyjemnie chrupała- my niestety nie miałyśmy tego specjału. Przed podaniem wyjmijcie na chwilę z lodówki, aby spód mógł nieco zmięknąć. 

PRODUKT DOSTEPNY W NASZEJ CUKIERNI SWEET BAKER

tarta z brzoskwiniami2

POLECAMY NASZE INNE PRZEPISY:

1. TORT MARACUJA -BRZOSKWINIA- TUTAJ

2. SERNIK Z BRZOSKWINIAMI NA KAKAOWYM CIEŚCIE- TUTAJ

3. SERNIK KAJMAKOWY- TUTAJ

4. MIGDAŁOWIEC-TUTAJ

5. WAFLE Z KAJMAKIEM I BAKALIAMI- TUTAJ

6. ROLADA Z AJERKONIAKIEM I TOFFE- TUTAJ

7. TORT TOFFE & MANDARYNKA- TUTAJ

8. BANANOFFE  -TUTAJ

9. PTYSIE- TUTAJ 

Print Friendly
,,
2 comments on “Tarta „Melba” czyli brzoskwinie i maliny w słodkim toffee/ Melba tart- peaches&raspberries in sweet toffee

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×