Pudding jaglany z owocami i pistacjami

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Kolejny przepis od naszej dietetyk. Alternatywna wersja tradycyjnego budyniu. Drogie mamy- przyzwyczajajcie swoje dzieci do takich smaków, ponieważ kasza jaglana jest bardzo bardzo zdrowa. Polecają ją nie tylko dietetycy, ale również lekarze. 

Bardzo ważne jest, że kasza należy do produktów bezglutenowych. 

 

pudding jaglany3

Składniki

- 300 ml dowolnego mleka (może być mleko krowie 2% lub inne mleko roślinne)

- 4-5 łyżek płatków jaglanych

- prawdziwa wanilia (około 1/4 laski lub ekstrakt z prawdziwej wanilii) lub cukier z wanilią

- pół dojrzałego banana

- 1 łyżka borówek

- 1 łyżka jagód

- 10 szt. pistacji

Wykonanie

1. Mleko podgrzać w rondlu z dodatkiem wanilii i płatków. Dodać banana. Zdjąć z ognia i zmiksować na gładki krem. Przelać do pucharka. Udekorować świeżymi owocami i pokrojonymi pistacjami.

Prawda, że szybkie? Może być doskonałym, lekkostrawnym pierwszym śniadaniem.

pudding jaglany4

Specjalnie dla Was wyliczona wartość kaloryczna. Jeśli jesteście na diecie, lub chcecie zjeść pudding na drugie śniadanie lub podwieczorek podzielcie się z ukochana osobą ;)

kcal: 420
białko: 17,2 g
tłuszcz: 11,6 g
węglowodany: 65,3 g
pudding jaglanypistacje
Print Friendly
,,
One comment on “Pudding jaglany z owocami i pistacjami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×