Tort malinowo-kokosowo-czekoladowy Goplana/ Raspberry&coconut&chocolate cake

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Chciałyśmy stworzyć tort, w którym połączymy wszystkie uwielbiane przez nas smaki….no może nie wszystkie ;) ale te główne. I tak powstał tort o smaku malinowo-czekoladowo- kokosowym :) Dostał pochwałę babci- dwukrotną, co jak już bardziej zaznajomieni z naszym blogiem czytelnicy wiedzą jest objawem największego uznania- tak, babcia nie chwali „na prawo i lewo”. Na jej uznanie trzeba sobie zasłużyć ;) Zresztą, przekonajcie się sami i zabierajcie się już za ubijanie jajek do biszkoptu. 

 1 small


4 small

8small2 smallgoplana small

Z czekoladową nutą

 

 

Produkt dostępny tylko w naszej cukierni SWEET BAKER

Print Friendly
,
36 comments on “Tort malinowo-kokosowo-czekoladowy Goplana/ Raspberry&coconut&chocolate cake
    • Pani Moniko, bardzo nam przykro, ale od listopada przepis stanowi tajemnice firmy. Zostało tylko zdjęcie jako inspiracja:d Pozdrawiamy serdecznie :)

  1. Czy mogę użyć śmietanki 36% ?
    Właśnie wzięłam się za pieczenie tego cudu słodkości
    Mam nadzieję, że się uda równie pięknie bo to ma być prezent dla teściowej więc proszę trzymać kciuki :)

    • można, proszę tylko z nią uważać, bo ubija się dużo szybciej niż 30% Oczywiście, że trzymamy kciuki! też się będziemy stresować ;) Proszę pamiętać o używaniu świeżych jajek, żeby biszkopt wyszedł puchaty. Powodzenia i proszę się podzielić spostrzeżeniami…chybą, że coś nie wyjdzie ;)

    • przepraszamy, że dopiero odpowiadamy, ale coś nam szwankuje poczta google i nie otrzymujemy powiadomień na bieżąco ;/

  2. Smakowicie wygląda, na pewno niebawem wypróbuję, 3 moje ulubione smaki w jednym cieście. Planuję zrobić na blaszce, czy powinnam zrobić z całej porcji? Nie będzie za dużo tej masy?

  3. Dziękuję za odpowiedź :-) W takim razie zrobię z mielonymi orzechami włoskimi. Czy orzechy w takiej samej ilości jak kokos ? Po upieczeniu podzielę się wrażeniami, pozdrawiam :-)

    • proszę zrobić z takiej samej ilości orzechów, natomiast zmniejszyłybyśmy ilość mleka do 200 ml i mieszały orzechy ze śmietanką dopiero gdy zgęstnieją. Czekamy na wrażenia :)

  4. Witam, tort wygląda przepięknie i chętnie upiekłabym go na urodziny syna. Jednak nie lubi on kokosu. Czy mogę go zastąpić mielonymi, siekanymi orzechami lub migdałami ?

  5. Wspaniały tort. Chciałabym zorbic go w pojedynczej wersji czyli tylko w 25cm tortownicy. Czy powinnam zmniejszyć składniki o 1/3? Będzie wtedy akurat? :]

  6. Czy tylko mi, patrząc na ten tort, kojarzą się takie lody w wafelku, właśnie trójkolorowe? ;) Ciekawe połączenie smaków, ja zawsze torty robię jedno smakowe, uważałem, że doskonałe połączenie większej ilości smaków jest bardzo trudne. Ale widzę, że się da ;) Wypróbuję z miłą chęcią :) pozdrowionka

    • Na kojrzy się z kostka lodowa trojkolorows. A co do laczenia smaków wystarczy przyjrzeć się slodyczom które nam smakują ;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×