Grzyby portobello z grilla/ Grilled portobello mushrooms

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Świetne zarówno jako przystawka, jak i główna atrakcja ;) Pyszne, lekkie, świeże. 

portobello small

Składniki

6 średniej wielkości grzybów portobello

1/2 cebuli

1 pomidor

1 ząbek czosnku

50 g serka kremowego, np. TEN

około 50 g sera mozzarella ( lub innego wedle uznania)

1 łyżka oleju

sól, pieprz do smaku

4 łyżki oliwy plus 1 ząbek czosnku

 

Wykonanie

1. Grzyby oczyścić i osuszyć.

2. Cebulę i czosnek posiekać drobno i zeszklić na łyżce oleju.

3. Pomidory pokroić na drobną kostkę i wymieszać z podsmażoną cebulą, czosnkiem i serkiem kremowym. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

4. Cztery łyżki oleju zmieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i szczyptą soli. Mieszaniną posmarować grzyby i położyć na kilka minut na grillu.

5. Grzyby zdjąć z grilla, lekko przestudzić i na każdy nałożyć porcję nadzienia i przykryć plasterkiem sera mozzarella. Położyć ponownie na grillu i nakryć folią aluminiową. Grillować przez kilka minut.

 

Print Friendly
,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×