Cheeseburger w nowej szacie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Lubicie cheeseburgery?? Tak? To koniecznie spróbujcie tego….bardziej serowego nie ma ;) Serek pleśniowy, pesto z rukoli, grillowana cukinia…..mniam mniam mniam ;)

 Vege burger small

Składniki 

4 bułki

4 okrągłe serki pleśniowe typu camembert

1 mała cukinia pokrojona w plastry

1 łyżeczka oliwy

1/2 ząbka czosnku

pomidor

 

Składniki na pesto z rukoli

2 garście rukoli

7 suszonych pomidorów z zalewy olejowej

2 ząbki czosnku

4 łyżki zalewy z pomidorów suszonych

kilka kropel octu balsamicznego

szczypta soli do smaku

 

Wykonanie

1. Jedną łyżeczkę oliwy wymieszać z rozdrobnioną połową czosnku, posmarować plastry cukinii i ułożyć na grillu. Camembert ułożyć na grillu i smażyć aż w dotyku stanie się miękkawy.

2. Rukolę, suszone pomidory, czosnek, ocet balsamiczny i 2 łyżki zalewy z pomidorów umieścić w malakserze i dokładnie zblendować. Następnie dodać kolejne 2 łyżki zalewy i ponownie zblendować. Spróbować i ewentualnie doprawić solą do smaku.

3. Bułki przekroić i przypiec lekko na grillu, następnie posmarować pesto z rukoli, położyć ser i grillowaną cukinię.

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×