Jajka faszerowane

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

jajka strip

Jajka faszerowane pieczarkami i żółtym serem.

Składniki:

5-6 jajek ugotowanych na twardo

300 g pieczarek

100 g startego sera żółtego

szczypiorek

sól, pieprz,

majonez

2 łyżki śmietany 18%

Wykonanie:

1.Pieczarki kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tartce, podsmażamy z przyprawami na maśle.

2. Jajka kroimy na pół i wyjmujemy ugotowane żółtka do miseczki, rozgniatamy widelcem i połowę żółtek mieszamy z pieczarkami, szczypiorkiem, łyżką śmietany i majonezem (ilość wg uznania, do uzyskania półpłynnej konsystencji) a pozostałą część mieszamy z serem startym na tartce, szczypiorkiem,śmietaną i majonezem.

3. Tak przygotowane farsze nakładamy do połówek białek za pomocą łyżeczki lub rękawa do dekorowania.

4. Dekorujemy szczypiorkiem.

 

 

 

 

 

Print Friendly
,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×