Tortilla z salsą pomidorową i pepperoni

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

tortilla z salsa i pepperoni napis small

Bardzo lubimy tortille za to, że można z nich wyczarować posiłki w krótkim czasie. W zależności od nastroju możemy je nadziać czymś dietetycznym lub wysokokalorycznym ;) Dzisiejsza propozycje wykorzystuje moje ulubione salami pepperoni i salsę z awokado i pomidorów…. potrójne mniam!!!

Składniki

2 pszenne tortille

50 g salami lub pepperoni

120 g sera żółtego ( najlepiej mozzarella)

1 średniej wielkości pomidor

1/2 awokado

1/2 średniej wielkości cebula

1 papryczka chilli (można ominąć, jeśli ktoś nie lubi ostrego jedzenia)

4 łodyżki drobnego szczypiorku, posiekanego

Wykonanie

1. Awokado, pomidor, papryczkę chilli i cebulę drobno pokroić. Wymieszać ze szczypiorkiem i przyprawić solą i pieprzem.

2. Na jednej tortilli rozłożyć salami i następnie rozłożyć salsę pomidorową i starty ser. Przykryć drugą tortillą i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20-25 minut, aż ser się rozpuści. Wyjąć z piekarnika i pokroić na porcje.

Print Friendly
3 comments on “Tortilla z salsą pomidorową i pepperoni
  1. Dzisiaj wypróbowałam ten przepis. Tortille wyszły super (mam tylko jedno małe zastrzeżenie – uważam, że awokado nie pasuje tutaj, ale to oczywiście jest kwestia gustu ;)). Polecam :) PS. Smak tych tortilli bardzo przypomina mi włoskie calzone ;)

    • dziękujemy za odwiedziny i za rzeczowy komentarz. Tak jak Pani napisała, awokado to kwestia gustu. My uwielbiamy. Pozdrawiamy serdecznie :D

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×