Łosoś w marynacie miodowo-limonkowej

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Uwielbiamy łososia pod pierzynką musztardy i śmietany z naszego przepisu. Tym razem jednak szukałyśmy nowego przepisu. Po przejrzeniu kilku blogów wpadłyśmy na przepis od White Plate. Zmodyfikowałyśmy go pod nasze kubki smakowe.

łosoś w marynacie small

Składniki:

łosoś (u nas 400g)

Marynata:

3 łyżki sosu sojowego

1 łyżka miodu

1 łyżeczka imbiru (świeżo startego lub w proszku)

1 łyżka musztardy

1 wyciśnięta limonka

 

1. Składniki marynaty dokładnie mieszamy ze sobą. Płat łososia wkładamy do marynaty (skórką do góry) i wkładamy do lodówki co najmniej na 1 h.

2. Rozgrzewamy piekarnik do 180st . Pieczemy ok 20 min.

3. Podajemy z ryżem, ziemniakami lub kaszą (u nas durum).

 

Print Friendly
,
3 comments on “Łosoś w marynacie miodowo-limonkowej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×