Domowy chrzan/ Horseradish sauce

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Zapomnijcie o kupnym chrzanie. Domowy nie ma sobie równych, zarówno w kwestii smaku, jak i mocy. Żeby nie płakać nasza mama zakłada na maszynkę do mielenia torebkę foliową i związuje ją gumka recepturką. Można również chrzan utrzeć ręcznie ;)

chrzan small

Składniki

100 g utartego chrzanu

3 łyżki octu

3 łyżki wody

1 łyżka cukru

1 łyżeczka soli

1 łyżka śmietany 12 % lub majonezu

 

Wykonanie

1. Ocet, wodę, cukier i sól zagotować i gorącą zalewę dodać do utartego chrzanu, dobrze wymieszać.

2. Do ostudzonego chrzanu dodać śmietanę lub majonez.

3. Przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym słoiku.

zBLOGowani.pl

Print Friendly
,
3 comments on “Domowy chrzan/ Horseradish sauce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×