Pieczony Camembert

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Jesień już w pełni dlatego często sięgamy po coś sycącego z duża ilością kalorii, my na przekąskę wybrałyśmy pieczony ser pleśniowy typu Camembert z przyprawami.

pieczony camembert

Składniki:

serek Camembert lub inny ser pleśniowy (najlepiej w drewnianym pudełeczku gdyż łatwo taki wyjąc z piekarnika i nie rozlewa się nam na boki),

bagietka,

masło,

czosnek,

pietruszka, zioła prowansalskie

 

 Wykonanie:

Do piekarnika nagrzanego na 180 st C wkładamy ser na 10 min, po tym czasie wyciągamy go i nacinamy skórkę odchylając ją na boki, tak przygotowany ser wkładamy na kolejne 10 min.

Jednocześnie wkładamy bagietkę posmarowana masłem utartym z czosnkiem i pietruszka i/lub posypujemy ziołami prowansalskimi.

Print Friendly
4 comments on “Pieczony Camembert

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×