Gruszka w cieście francuskim

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

 

gruszka w cieście fr small

 

Nie wszystkie desery muszą być skomplikowane. Czasem najprostsze połączenia są zadziwiająco pyszne. 

 

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego

4 gruszki

8 łyżeczek dżemu borówkowego

8 łyżeczek brązowego cukru

 

Wykonanie

1. Ciasto podzielić na 8 kwadratów lub wyciąć foremką 8 kół.

2. Gruszki umyć dokładnie, przeciąć na pół, wydrążyć.

3. Ułożyć połówkę gruszki na każdym z kwadratów, na środku gruszki nałożyć po łyżeczce dżemu borówkowego i posypać brązowym cukrem.

4. Piec w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Można dodatkowo posypać cukrem pudrem.

Print Friendly
2 comments on “Gruszka w cieście francuskim

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×