Ciasteczka dyniowe z serowym nadzieniem

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×
ciasteczka dyniowe z serowym nadzieniem2
Składniki
3 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka przyprawy do pierników
1/2 łyżeczki soli
150 g masła, miękkiego
1 szklanka cukru
1 1/2 szklanki pure z dyni (dynię obrać, pokroić w drobną kostkę, dusić z odrobiną wody do miękkości, zmiksować blenderem)
2 duże jajka
 
Nadzienie
220 g serka kremowego (cream cheese)
1 szklanka cukru pudru
100 g masła
3 łyżki siekanych orzechów włoskich
Wykonanie
1. Wymieszać mąkę, proszek, sodę, przyprawę do pierników i sól.
2. Masło utrzeć z cukrem, następnie dodać pure z dyni, wymieszać. Dodać jajka i ubijać, aż całkowicie się połączą.
3. Stopniowo dodawać składniki sypkie, ciągle mieszając do uzyskania gładkiego ciasta.
4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać małe porcje ciasta w równych odległościach. Piec około 15 minut w 180 stopniach. Ostudzić.
5. Masło utrzeć z serkiem, następnie dodać stopniowo cukier puder i posiekane na drobno orzechy.
6. Nakładać nadzienie na jedno ciasteczko i przykrywać kolejnym.
Print Friendly
3 comments on “Ciasteczka dyniowe z serowym nadzieniem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×