Faszerowana papryka

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

faszerowana papryka

 

Jesień sprzyja tym, którzy uwielbiają warzywa i tym, którzy lubią smaczne jedzenie w trochę lżejszej wersji ;) Faszerowane papryki to pyszne, proste danie, które nie wymaga od nas wiele uwagi i czasu. 

 

Składniki

500 g mięsa mielonego ( szynka lub mielone drobiowe)

1 cebula

1 jajko

2 łyżki otrąb owsianych lub żytnich ( my dałyśmy żytnie, bo takie były w spiżarni)

pęczek natki pietruszki

1 łyżeczka ziół prowansalskich

sól, pieprz

6 papryk

1 łyżka oliwy

Wykonanie

1. Papryki umyć, ściąć wierzchołki, wydrążyć nasiona.

2. Cebulę i natkę pietruszki posiekać. Mięso wymieszać z otrębami, jajkiem, cebulą, natką pietruszki, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

3. Papryki nadziać przygotowanym farszem. Ułożyć na blasze lub w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą i piec przez około 40 minut w 180 stopniach.

Print Friendly
2 comments on “Faszerowana papryka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×