Rolada napełniona serem i salami

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

zawijaniec z salami.2jpg

 

 

Powiemy tylko, że ciężko się oprzeć temu przysmakowi…. tego nie da się opisać, trzeba po prostu spróbować. 

 

Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego na rogaliki croissant
100 g salami
100 g sera mozzarella
50 g sera gouda lub cheddar

Wykonanie

1. Rozłożyć ciasto, ułożyć na nim plastry salami, tak aby zostawić puste brzegi. Na salami ułożyć
startą mozzarellę i goudę lub cheddar. Piec w nagrzanym do 160-170 stopni piekarniku przez około 20-25
minut. Ostudzić lekko i podawać.

 

zawijaniec z salami zawijaniec z salami 3

Print Friendly
,
3 comments on “Rolada napełniona serem i salami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×