Krem z fasolki szparagowej

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

 

zupa krem z fasolki szparagowej

Sezon na fasolkę w pełni, cieszmy się więc dopóki jest dostępna i zajadajmy się tym pysznym i zdrowym warzywem. Dziś proponujemy łatwą do wykonania zupę-krem, niskokaloryczną i bogatą w błonnik. 

 

Składniki

1/2 kurczaka

1 pęczek włoszczyzny

500 g fasolki szparagowej

sól, pieprz, chilli

grzanki

 

Wykonanie

1. Kurczaka zalać 1 litrem zimnej wody, zagotować. Dodać sól i pokrojoną w kawałki włoszczyznę, gotować ok 40 minut na małym ogniu. Wywar przecedzić.

2. Do wywaru dodać pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową, gotować 20 minut. Lekko wystudzić i zmiksować. Doprawić pieprzem, solą i chilli. Podawać z grzankami.

Print Friendly
2 comments on “Krem z fasolki szparagowej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×