Beza z malinami w sosie winnym/ Pavlova with raspberry wine mousse

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

pavlova z malinami i winnym sosem

Zachwyciłyśmy się pomysłem połączenia wina z malinami. Dodatek bezy i bitej śmietany wzmaga tylko poczucie szczęśliwości w konsumującym smakołyk.

 

Składniki

5 białek

300 g cukru

1 łyżka i 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej
500 g malin

100 ml deserowego wina

300 ml śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru

1. Rozgrzać piekarnik do 150 stopni. Wyłożyć formę papierem do pieczenia.

2. Ubić białka na sztywno, pod koniec dodając partiami cukier. Dodać skrobię i dokładnie wymieszać.

3. Wyłożyć bezę i uformować koło o średnicy 28 cm. Piec przez 40 minut.

4. Włożyć 300 g malin do naczynia, wlać wino i wsypać 3 łyżki cukru pudru, podgrzewać przez 5 minut, zmiksować.

5. Ubić śmietanę z łyżką cukru pudru. Wyłożyć śmietanę na bezę, polać musem winno- malinowym, posypać pozostałymi świeżymi malinami.

 

Pavlova with raspberry wine mousse

5 egg whites
300 g caster sugar
1 tbsp and 1 tsp cornflour
500 raspberries
100 ml dessert wine
300 ml double cream
4 tbsp icing sugar

1. Preheat the oven to 150 grades (130 fan oven) mark 2. Line a large baking sheet with baking parchment.
2. Whisk the egg whites until stiff. Gradually add caster sugar, whisking all the time, until the mixture is stiff and glossy. Quickly beat in cornflour. Spoon the mixture on the baking tray making 28 cm ( 11 in) diameter circle. Bake for 40 minutes until the meringue is firm to touch and peels away from the parchment. Leave to cool.
3. Put 300 g raspberries with wine and 3 tablespoons icing sugar into a pan. Heat and simmer gently for 5 minutes and blend until smooth. Mix 1 teaspoon cornflour with 2 tablespoons water and whisk it in the raspberry sauce and heat gently until the syrup thickens. Take off the heat and leave to cool.
4. Gently whip the cream with one tablespoon icing sugar until it holds it shape. Dollop the cream on top of meringue, drizzle with cooled syrup and sprinkle with remaining raspberries.
Inspiration: Good Housekeeping Cookery Book

Print Friendly
,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×