Cebulowe krążki w panierce- pysznie pachnące i uzależniająco chrupiące

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Onion rings

 

Możemy powiedzieć tylko chrup chrup chrup…. i mniam mniam mniam ;) To trzeba spróbować…. żadne słowo nie odda cudnej chrupkości i zapachu…. nie wiemy jak Wy, ale my uwielbiamy cebulę ;)

 

Składniki

2 cebule

1 1/4 szklanki mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 jajko

1 szklanka mleka

3/4 szklanki bułki tartej

sól

olej

 

Wykonanie

  1. Pokroić cebulę w plastry grubości 5-6 mm. Rozdzielić plastry cebuli na poszczególne krążki. Rozgrzać olej.
  2. Wymieszać razem mąkę, sól i proszek do pieczenia. Zanurzyć krążki cebuli w mieszaninie. Odłożyć na bok.
  3. Ubić jajka, dodać je do mleka i do reszty mąki, wymieszać. Zanurzać krążki cebuli w cieście, a następnie w bułce tartej, mocno dociskając panierkę. Przed smażeniem strząsnąć z krążków bułkę, która się nie przyczepiła.
  4. Smażyć w głębokim tłuszczu przez 2-3 minuty. Odsączyć na ręczniku papierowym. Posolić.
Print Friendly
4 comments on “Cebulowe krążki w panierce- pysznie pachnące i uzależniająco chrupiące

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×