Mini brownies z czekoladowym kremem

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×
Kolejna odsłona pysznych mini brownies, tym razem z czekoladowym kremem. 
Składniki
100 g masła
200 g gorzkiej lub deserowej czekolady
3 jajka
2-3 łyżki cukru pudru
Wykonanie
1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić.
2. Białka ubić na szytwną pianę, pod koniec dodając cukier puder. Następnie dodać żółtka i
czekoladę i ostrożnie wymieszać.
3. Foremki na muffiny wyłożyć papierowymi otoczkami lub dokładnie natłuścić. Napełniać do 2/3 wysokości. Piec w 180 stopniach przez 15-20 minut- do stężenia. ( to jest wilgotne ciasto, więc nie sprawdzamy do tzw „suchego patyczka”)
Krem czekoladowy
100 g czekolady gorzkiej
100 g czekolady mlecznej
100 ml śmietanki 30%
100 g serka typu cream cheese (np. Piątnica)
Wykonanie
1. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić.
2. Śmietankę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem i czekoladą. Dekorować babeczki.
Print Friendly
4 comments on “Mini brownies z czekoladowym kremem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×