Makaron z tapenadą z czarnych oliwek i suszonych pomidorów

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Lubimy makarony nie tylko z gęstymi, gorącymi sosami, ale również z pesto z bazylii lub suszonych pomidorów, a także z tapenadą. Dziś wersja z czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami. Szybkość przygotowania to jej niewątpliwa zaleta.

Składniki
200 g czarnych oliwek
100 g suszonych pomidorów z zalewy
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
1 ząbek czosnku
sól do smaku
odrobina chilli (opcjonalnie)
200 g makaronu ( np. świderki lub penne)
Wykonanie
1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy.
2. Składniki na pastę miksujemy dokładnie za pomocą blendera. Mieszamy tapenadę z makaronem. Można posypać świeżymi ziołami np. natką pietruszki.

Fusion  w kolorach #omnomnom

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×