Śledzie w ziołach

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Składniki

3 płaty śledziowe

2 cebule

szklanka oleju

liść laurowy, ziele angielskie

zioła prowansalskie

 

Wykonanie

1. Śledzie godzinę wymoczyć w wodzie, a następnie godzinę w mleku.

2. Cebulę obrać, umyć, pokroić w plastry, sparzyć gorącą wodą.

3.  W szklanym naczyiu uładać śledzie przekładając je cebulą i ziołami. Zalać olejem ( my używamy słonecznikowego lub lnianego). Odstawić w chłodne miejsce.

 

* polecamy wykonać własną mieszankę ziół z przydomowego ogrodu

Print Friendly
2 comments on “Śledzie w ziołach
  1. Wpis wyglądałby ciekawiej z zdjęciami, może to i nie jest skomplikowane danie ale jednak zdjęcia nadają lepszego efektu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×