Delikatne świąteczne pierniczki

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×
Pyszne rozpływające się w ustach. Jeśli chcemy, żeby długo pozostały świeże to trzymajmy je w zamkniętym szczelnie pojemniku. Do spożycia nadają się już na drugi dzień.
Składniki:
60 dag mąki pszennej
3/4 szklanki miodu naturalnego
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 kostki masła
1 jajko
3 łyżeczki przyprawy korzennej
2 łyżeczki sody oczyszczonej
Wykonanie:
1. Masło roztopić z miodem i cukrem pudrem.
2.Wystudzoną masę połączyć z mąką, jajkiem, sodą i przyprawą korzenną.
3. Podzielić ciasto na 3 części. Rozwałkować na posypanym mąką blacie i wykrawać różne kształty.
4. Piec ok 10-12 minut w temperaturze 160-170 stopni.
Ozdabiać do woli:)
Print Friendly
4 comments on “Delikatne świąteczne pierniczki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×