DOMOWE MASŁO ORZECHOWE

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

To jest przepis, który wynalazła nasza siostra, czyli „trzeci wspólnik C&G”. Masło orzechowe jest bardzo proste do zrobienia, smakuje i pachnie wybornie. Najlepszą według nas przekąskę stanowi w połączeniu z krakersami i dżemem żurawinowym. Doskonałe również jako dip do pokrojonych w słupki marchewek, selerów naciowych czy chipsów bananowych.

Składniki:

- 150g orzeszków ziemnych, niesolonych
- 100g chałwy waniliowej
-1-2 łyżki masła

Wykonanie:
1. Orzechy wkładamy do blendera, dokładnie miksujemy.
2. Do orzechowej masy dodajemy pokruszoną chałwę i miękkie masło. Miksujemy dokładnie.
3. Opcjonalnie możemy wmieszać kilka łyżek posiekanych na drobno orzechów, wtedy otrzymamy tzw. ‚crunchy peanut butter’. My preferujemy właśnie taką wersję.

Print Friendly
,,
2 comments on “DOMOWE MASŁO ORZECHOWE
  1. Mhm, masło orzechowe jest pyszne :)) Mogę Cię dodać do ulubionych? Czuję, że znajdę tu mnóstwo pysznych przepisów i może nawet parę inspiracji :))

    • oczywiście! dziękujemy za uznanie:D postaramy się spełnić pokładane w nas nadzieje! Pozdrawiamy serdecznie!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×