Sypane ciasto drożdżowe PYCHA

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

100g drożdży pokruszyć
3/4 szklanki cukru

1 cukier waniliowy

3/4 szklanki oleju

1 szkl zimnego mleka

4 jajka roztrzepane

4-5 szklanek mąki pszennej

Wszystkie składniki ułożyć w garnku według kolejności w przepisie i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce i przykryć. po tym czasie wymieszać wszystkie składniki na jednolita konsystencję ( ewentualnie dodać 1-2szkl mąki). wylać i rozłożyć na blachę, wyłożoną papierem lub wysypaną tartą bułką. piec ok 45min w 180st. C. Przed upieczeniem można wyłożyć pokrojone owoce lekko dociskając i posypać kruszonką.

 

Print Friendly
,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×