Szparagi pod pierzynka z beszamelu i sera cheddar

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Beszamel

100 g masła 3 łyżki mąki 300 ml mleka sól pieprz

Przygotowanie:

Ugotować szparagi w wodzie z dodatkiem soli i cukru

 Ok 10 minut

Główkami ponad woda

Masło rozpuścić dodać mąkę przesmażyć chwile, a następnie dodać mleko i gotować ok 4 minut ciągle mieszając. My dodałyśmy dodatkowo 50 ml białego wytrawnego wina

Ułożyć szparagi w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem

Zalać beszamelem posypać serem cheddar i zapiec w 180 stopniach przez ok 5 minut.

 

mniam!

Print Friendly
,
One comment on “Szparagi pod pierzynka z beszamelu i sera cheddar

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×